06 85 37 67 38
·
info@tursucu.nl
·
ma, di, do, vr 09:00-17:00 (woe + weekend gesloten)
Maak een afspraak

Juridische bijstand voor elk budget

Iedere klant is anders en elke situatie is uniek. De kosten van een juridisch traject kunnen soms erg intimiderend lijken, maar samen kunnen we altijd een passende oplossing vinden. Ongeacht de financiële draagkracht willen wij graag iedereen kunnen helpen.

Het kennismakingsgesprek is altijd kosteloos en vrijblijvend. Voordat het traject vervolgens daadwerkelijk van start gaat, worden de kosten duidelijk besproken en kijken we samen naar wat er mogelijk is. In de meeste gevallen zal het gaan om kosten op basis van een uurtarief, maar het kan ook zijn dat we samen rechtsbijstand moeten aanvragen (zie onder). Mocht er geen recht op rechtsbijstand zijn, dan zijn wij altijd bereid om een passend uurtarief af te spreken, zodat niemand tussen wal en schip raakt.

Van tevoren geven wij altijd duidelijk aan hoeveel tijd we denken dat een zaak in beslag zal gaan nemen. Dit betekent dat de kosten van tevoren helder zullen zijn en dat u na afloop niet verrast zult worden met onverwachte meerkosten. Mocht een zaak toch langer duren dan verwacht, dan zal dit altijd duidelijk van tevoren aangegeven worden en kijken we in overleg wat dit voor de kosten zal betekenen.

Rechtsbijstand

Voor veel mensen kunnen de kosten voor een advocaat te hoog uitkomen. Wanneer cliënten deze kosten niet kunnen betalen, kunnen zij wellicht in aanmerking komen voor een bijdrage van de overheid. Dit heet een toevoeging of gesubsidieerde rechtsbijstand. Of iemand hier recht op heeft, is afhankelijk van het (gezamenlijk) inkomen.

Als u recht heeft op rechtsbijstand betaalt de overheid de kosten van de advocaat. Zelf betaalt u dan alleen een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van het inkomen en de gezinssamenstelling. Hoe meer u verdient, hoe hoger de eigen bijdrage zal zijn.

Wanneer een cliënt in aanmerking komt voor rechtsbijstand, dan zal Tursucu Advocatuur dit verder voor u oppakken. Wij zullen de rechtsbijstand (toevoeging) voor u aanvragen bij de Raad voor Rechtsbijstand. U hoeft dit dus niet zelf te regelen.